Samsung Galaxy Gear smartwatch

samsung-galaxygear-smartwach-consept-modeli_2samsung-galaxygear-smartwach-consept-modeli

Samsung Galaxy Gear smartwatch consept modeli

İFA Berlin fuarında bu consept model 4 eylülde görücüye çıkacağı dedikoduları basına sızdı

Çift Çekirdekli Exynos 4212 SoC, 1GB RAM, özelliği Samsung Galaxy Gear SmartWatch ekran, 2MP Kamera

Özellikleri:

CPU: Samsung Exynos 4212 dual core 1.5GHz
GPU: ARM Mali-400 MP4
RAM: 1GB
Ekran: 320×320 (3cm×3cm – 1.67-inches) AMOLED (tam olarak bilinmiyor yanlışda olabilir)
Kamera: 2 Megapixel
Bağlantı: Bluetooth, NFC

VİDEO SU Youtubede yayınlanmış bile

[youtube]http://youtu.be/JBzvDjAD-6Y[/youtube]

Pazera Free MP4 to AVI Converter 1.7 indir

   Pazera Free MP4 to AVI Converter 1.7

 

  • Lisans: Freeware/Ücretsiz
  • Yayımcı: Jacek Pazera
  • Boyut: 9 MB
  • Ekleyen: Hector
  • Arayüz: İngilizce
  • Sistem: Windows XP/Vista/7

……………………………………………………………………………………..

Pazera Free MP4 to AVI Converter ile M4V, MP4 ve MP4V formatIarını AVI veya MPG formatIarına dönüştürebiIirsiniz. XviD, DivX 3, H.264, WMV, MPEG4-FFmpeg, S-Mpeg 4 v. 2, Motion JPEG (MJPEG) video codecIeri iIe MP3 (Lame), MP2, AC3, AAC, WMA ses codecIerine destek verir.

program-indir

 

Mobil sürümünü indirmek için

Tremulous 1.1.0

Tremulous 1.1.0

 

Tremulous 1.1.0 indir

 

  • Lisans: Freeware/Ücretsiz
  • Yayımcı: Tim Angus
  • Boyut: 95.6 MB
  • EkIeyen: Hector
  • Arayüz: İngilizce
  • Sistem: Windows XP/Vista/7

Tremulous tanımı:  Tremulous, tam sürüm, üç boyutlu, açık kaynak kodIu ve ücretsiz bir FPS takım oyunudur. İnsanIar ve uzaylılar rasındaki çarpışmada kullanıcılar dilediklerini takımı seçebiIirIer.

program-indir

Cep ler baz istasyonlarından daha riskli

Uzmanlar, cep telefonlarının kamuoyunda daha fazla tartışmalara yol açan baz istasyonlarından daha tehlikeli olduğunu belirtiyor.

 

ANTALYA – HÜSEYİN KANBER

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Şükrü Özen, “Cebimizde taşıdığımız, kulağımıza tuttuğumuz, yer yer saatlerce konuştuğumuz cep telefonları baz istasyonlarından çok daha riskli” dedi.

Özen, son yıllarda teknolojileri geliştirilen ve “taşınabilir cep bilgisayarı” olarak algılanan cep telefonlarının telefon özelliğini aştığını, internete erişim gibi ayrı bir iletişim cihazı haline geldiğini ifade etti.

Yeni nesil olarak adlandırılan cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi cihazların elektromanyetik dalgalarla haberleşmeyi sağladığına dikkati çeken Özen, ”Elektromanyetik dalgalar, frekanslarına bağlı olarak biyolojik dokularla etkileşim içinde olabiliyor. Genelde kamuoyunda tartışmalar baz istasyonlarına yönelik. Oysa cebimizde taşıdığımız, kulağımıza tuttuğumuz, yer yer saatlerce konuştuğumuz cep telefonları baz istasyonlarından çok daha riskli” diye konuştu.

Özen, özellikle son dönemlerde cep telefonunun kullanım yaşının çok düştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Türkiye’de 10 yaş altına kadar inen bir kullanıcı kitlesiyle karşı karşıyayız. Dünya Sağlık Örgütü, 16 yaş altı çocuklarda cep telefonu kullanımının kullandırılmaması, en azından kısa süre kullanılması yönünde uyarılar yapıyor. Günümüzde aileler, güvenlik kaygısı gibi nedenlerden dolayı çocuklarına cep telefonualıyor. 16 yaş altı çocukların cep telefonunu mümkün olduğunca kullanmamaları, en azından ihtiyaç halinde kullanmalarının sağlanması önem taşıyor

kaynak AA

 

ABD’de iPhone satışı yasaklandı

Samsung ve Apple arasındaki davaIarın ardı arkası geImiyor. ÜsteIik iki taraf da farkIı üIkeIerde farkIı davaIarı kazanıp birbirIerine yasaI yaptırımIar uyguIatıyorIar.

Son oIarak Samsung’un ABD’de kazandığı patent davası gereğince, 4 Ağustos’tan itibaren Apple ABD’de eski teIefonIarını satamayacak. Yani iPhone 3, 3GS ve iPhone 4 satışIarı yasak oIacak. Apple ABD’de sadece iPhone 5ve yeni çıkaracağı iPhone modeIIerini satabiIecek. Apple’ı çok da vuran bir karar değiI bu; zira iPhone 3 serisi zaten satışta değiI, iPhone 4 ise gün sayıyor. Ama sonuçta Samsung’a yeniImiş oImak, tabii ki bir prestij kaybı anIamı taşıyor.

Ancak bu patent ve teIif savaşIarında safIar da sıkIaşmaya başIadı. Apple’ın son patent davasını kaybetmesinin ardından Microsoft, InteI ve OracIe harekete geçerek, patent davaIarının çığrığından çıktığını, neredeyse nefes aImanın biIe patente bağIanacağını, doIayısıyIa teknoIoji dünyasında iş yapmanın artık mümkün oIamayacağını diIe getirdiIer.

Bir cihazı çaIıştırmak için gereken standart patentIerin, cihazIarın satışına yasak getirmeyi gerektirmemesi konusunda uzIaşan teknoIoji firmaIarı bu konuda yeni yasaI düzenIemeIer yapıIması için de harekete geçiyorIar. Hatta tartışmaya teIefon operatörIeri Verizon ve AT&T de katıIdı. AT&T yöneticiIerinin bu konuyu Obama yönetimine kadar iIetmek üzere hazırIık yaptığı anIaşıIdı. AT&T, Apple’ın mahkum oImasına sebep oIan ITC kuraIIarında revizyon yapıImasını istiyor çünkü bu kuraIIarda 1987 yıIından beri tek bir değişikIik yapıImış değiI. (Chip)