BlackBerry Messenger Android ile telefonlara kurulu gelecek

BlackBerry’nin açıklamasına göre çok yakında BBM, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ön yüklü olarak gelecek. Bu sayede BBM’yın popülaritesi daha hızlı yükselecek.

BlackBerry bu sabah yaptığı bir duyuru ile birlikte, mesajlaşma uygulaması BlackBerry Messenger (BBM)’in çok yakında bazı Android telefonlara ön yüklemeli olarak geleceğini müjdeledi. Bahsi geçen OEM Android’liler arasında Be, Brightstar, Celkon, EVERCROSS, IMO, Micromax, Mito, Snexian, Spice, TECNO, TiPhone ve Zen gibi örnekler bulunuyor. Cihazlar Afrika, Hindistan, Orta Doğu, Latin Amerika ve Endonezya’da satışa çıkacak.
BBM, kullanıcılarının birebir ya da grup olarak (30 kişi dahil!) muhabbet etmesine olanak sağlıyor. Videolu arama ve sesli arama özelliği de gelecek olan BBM, diğer uygulamaların aksine e-posta ya da kullanıcı adına ihtiyaç duymuyor ve sadece istenilen kullanıcılara dağıtabileceğiniz PIN no’ları ile iletişimi sağlıyor. BlackBerry Messenger hem Android hem de iOS platformları için kullanılabilir durumda.
k.Burçin Aygün

Davul fırın üreticisine çok kazandırdı

Davul fırına talebin olduğu aşikar,hele Türkiye gibi ülkelerde bu fırın çok tutmakta. Özellikle ev hanımları onun yuvarlak ve geniş olması ,çabuk pişirmesi,kolay temizlenmesi,el ayak altında saklanabilmesi,hafif olması ,taşınır olması,satışına ve alışına teşkil ediyor.

2007’de ‘davul fırıncı’ Akel’i alan Gümüşoluk ailesi, üretimi büyüttü ve eski Osmanlı coğrafyasına yayıldı. Ardından ürünlerini çeşitlendirdi. 2008 cirosu 4 milyon lira olan firma, 2013’ü 30 milyon lira ciroyla kapattı. Satış adedi ise 120 binden 1.3 milyona çıktı.

TÜRK girişimcilerinin ‘geleneksel ürünlerle’ elde ettiği başarıya bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraşlı Gümüşoluk Ailesi’nin 2007’de İstanbul’da ‘davul fırın’ üreten Akel Elektrikli Ev Aletleri’ni (Akel) satın alarak ortaya koyduğu başarı dikkat çekici. Çünkü, 2008 cirosu 4 milyon lira, satış adedi 120 bin adet olan Akel, 2013’te ciroyu 30 milyon liraya, satış adedini 1.3 milyona yükseltmiş durumda. Bu başarıda en önemli etken ise Türk böreklerinin efsane pişirme aracı ‘davul fırın’ı amiral gemisi olarak kullanmak oldu. Bu ürünle iç pazarda ve ürünü bilen ‘eski Osmanlı coğrafyasında güçlenen marka, aynı dönemde ürünlerini çeşitlendirdi ve fabrikasını büyüttü. ‘Akel Elektrikli Ev Aletleri Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Gümüşoluk şöyle konuşuyor:

Kahramanmaraşlıyız. 1993’te İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde okumak için İstanbul’a geldim. Okul bitince, 4 yıl bankacılık yaptım. Bankacılıkta dış ticaretin mevzuatını da öğrendim. Bu tecrübe bana çok şey kattı. 2001’de dış ticaret için ilk şirketimizi kurduk. 2007’de ise Akel ile karşılaştık. 1980’lerde kurulmuş davul fırın üreten piyasada iyi tanınan bir markaydı. Biz de markayı ve 400 metrekarelik üretim atölyesini aldık. 2007 yazında başladık, 1 yıl piyasayı öğrenerek geçti. 2008 başından itibaren de fuarlara katılmaya başladık.

Talebe bağlı olarak ürün çeşidini ve kapasitelerini artırdık. Bugün fırın, ocak ve ızgara-barbekü olmak üzere üç grupta üretim yapıyoruz. Her altı ayda bir yeni ürünün prototipi üretime geçiyor. Fırın grubunda yıllık 300 bin adet üretim gerçekleşiyor. Ocak grubunda 400 bin adet, barbekü ve ızgara grubunda ise 600 bin adetlik üretim var. Her 8 saatte 4 bin barbekü üretiyoruz. Şimdi ısıtıcı (elektrikli soba) grubunda da üç farklı model üretmeye başladık. Fabrikamızı ise Hadımköy’de 5000 metrekare kapalı alana taşıdık. 2008 yılında 4 milyon TL olan ciromuz 2013 yılında 30 milyon lirayı buldu. Yıllık üretim kapasitemiz ise 2008’de 120 bin adet iken 2013’te 1.5 milyon adete ulaştı.

2008’de 20 ülkeye ihracat yapabiliyorduk bugün 40 ülkeye 40 çeşit ürün satıyoruz. 2008 de ayda 10 bin adet üretim yaparlarken bugün sadece davul fırında yılda 100 bin adetten fazla üretim yapabiliyoruz. Türkiye’de yıllık 250 bin adet olan davul fırın satışının 100 binden fazlasını Akel gerçekleştiriyor. Fiyatta Çin ile rekabet edebilecek güçteyiz. Ama kalitede Çin’in ürünlerinden çok üstünüz. Tüm ürünlerimizin yarısını ihraç edebiliyoruz.
Hamsi pişiriyor mantı kurutuyor
YAŞAR Gümüşoluk, “Davul fırında, 14 değişik modelimiz var. Davul fırın, börek, tatlı ve et yemeklerini 20-25 dakikada pişiriyor. Önceden ısıtma derdini ortadan kaldırdık. Üzerindeki hava delikleri sayesinde pişirirken yemekler kurumuyor, silindirik formu homojen ısı dağılımıyla eşit pişirme sağlıyor. Mutfağında her türlü, pişiricisi varken bile davul fırınından vazgeçmeyen bir kitle var. Orta Anadolu ve Karadeniz’de börek ve tatlı için kullanılırken, Doğu Anadolu’da ızgara için tercih ediliyor. Karadeniz’de ise hamsi davul fırında pişiyor, Kayserililer mantı kurutuyor.”

Suriyeli mültecilere 100 bin elektrikli fırın
UNICEF’in, geçen Mayıs ayında Suriyeli mültecilere insani yardım için Kızılay’dan elektrikli ocak istediğini anlatan Yaşar Gümüşoluk, Kızılay’ın bu konudaki ihalesini kazandıklarını ve Suriyeli mültecilere 100 bin adet elektrikli ocak teslim ettiklerini söylüyor. Gümüşoluk, şöyle konuşuyor: “Şu anda Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Hollanda, Almanya, Yunanistan, Mısır, Libya ve Azerbaycan’ın yanı sıra İsviçre ve Yemen iyi pazarlarımız. Ürün portföyümüzde davul fırının yanı sıra elektrikli ızgara, barbekü, elektrikli katmer sacı, midi fırın ve elektrikli ocak yer alıyor. Fabrikamızda 120 kişilik istihdamımız var. Yeni girdiğimiz ısıtıcı grubunda da yıllık 300 bin adet satış hedefliyoruz.”

Askerler İçin Özel Laptop

Panasonic‘in zorlu koşullar için hazırlanmış ürün ailesi Toughbook‘un  CF-31 bizlerle.

 

Zorlu sektörleri bir kenara bırakın, tamamen askeri koşullara uygun yapıda olan Toughbook CF-31, kapsamlı dizüstü bilgisayarı.

 

Özellikle açık arazilerde çalışmak için yaratılmış olan bilgisayar, tasarımıyla tam korumalı olmasının yanında, gelişmiş grafik ve işlem performansı ile profesyonellerin ihtiyacını da karşılıyor.

 

Üstün sağlamlık, performans düzeyi mükemmel bir kombinasyon sunan Toughbook CF-31; olumsuz hava koşullarına, ıslak ve nemli ortamlara, darbelere, düşmelere, sıcağa, soğuğa hatta askeri çatışmalara bile dayanıklı.Peki, Toughbook CF-31 bizlere başka neler sunuyor?

 

Panasonic Toughbook 31, dünyanın en sağlam tasarımı ile birlikte kendi sınıfında en yüksek performansı sunan güvenilir bir dizüstü bilgisayar sunuyor. Damla şok koruma, MIL-STD-810G ve IP65 sertifikasına sahip 1 , bu tamamen engebeli kategorisinde tartışmasız lideri. Intel ® Core  i5 vPro  ve i3 işlemciler * mevcut ayrık grafik ile birlikte, masaüstü sınıfı performans ve gelişmiş grafikler Video/3D, Toughbook 31.

 

    Sağlam performans sunma Altı nesiller artı tutarlı yerleştirme uyumluluk 14 yıllık Panasonic Circulumin ™ teknolojisi, entegre web kamerası ve pil ömrü 13 saat kullanılabilir bir 13.1 “parlak 1200 nit dokunmatik ekran sunuyor ve sizden bir bilgisayar, her yerde, her zaman, sizinle her koşuşda yanınızda güven ile taşıyabilirsiniz.

Uçan otomobil geliştirildi

Slovak mühendis trafik sıkışıklığı için yeni çözüm geliştirdi. Uçan otomobil, hem asfalt üzerinde, hem havada seyahat edebilmeye olanak sağlıyor.

Uçan otomobil i ile eylül ayında halihazırda bir test uçuşu gerçekleştiren Stefan Klein, hibrit taşıtına izin çıkmasını bekliyor. Klein üniversite yıllarından beri geleceğin taşıtını geliştirmeyi hayal ettiğini belirtiyor.

Stefan Klein uçan otomobil i için Jules Verne ve Antoine de Saint Exupery’den esinlenmiş. “Uçmak kanımda var” diyen Klein, babasının ve büyük babasının çok hafif uçak kullandığını, pilot lisansını ise ehliyetten önce aldığını kaydediyor.

BMW, Volkswagen ve Audi için “konsept araçlar” geliştiren Stefan Klein, başkent Bratislava’daki Güzel Sanatlar ve Tasarım Yüksekokulu’nda ders veriyor.

Klein‘in mavi-beyaz “aeromobil i” altı metre uzunluğunda, iki yolcu kapasiteli, tüm benzin istasyonlarında deposu doldurulabilecek ve bir park yeri veya garaj a park edilebilecek şekilde tasarlanmış. Hava alanına ulaştığınızda tek yapmanız gereken, taşıtın kanatlarını açmak. Taşıt böylece saniyeler içinde uçuşa hazır hale geliyor.

Amerikan havacılık dergisi Flying, Klein’ın aeromobil ini “bugüne kadar tasarlanan en güzel ve en iyi hava-otomobili” olarak değerlendirdi.

Klein‘ın uçan otomobili havada saatte 200 kilometre hıza ulaşabiliyor, depo bir kez doldurulduğunda 700 kilometre mesafe kat edebiliyor. Ancak saatte 15 litre yakıt tüketimiyle taşıtın yakıt sarfiyatı oldukça yüksek.

stefan-klein

kaynak: dw.de/gündem/s-10201

10 yılda 31 milyar doları cebine attı

4 Şubat’ta 10’uncu yaşına girecek olan Facebook’un patronu Mark Zuckerberg 10 yılda tam 31 milyar dolar cebine attı.

 

Facebook’un kurucusu olan ve 4 Mayıs 1984 tarihinde dünyaya gelen Mark Zuckerberg dünyanın en şanslı insanlarından biri. Geliştirdiği yazılım ile ilk etapta sadece kendi üniversitesindeki arkadaşlarının kullanabileceği bir ağ tasarlayan Zuckerberg, platformun popülaritesinin hızla arttığını görmesiyle uygulamayı dünyaya çapına açtı.

Bugün 29 yaşında olan Zuckerberg’in sahibi olduğu Facebook’un hisse senedi değeri 61 doları buluyor. Bu da Facebook’un 150 milyar dolar değerinde şirket haline geldiğini ortaya koyuyor. Peki Zuckerberg 2004 yılında kurduğu Facebook’tan 10 yıl içinde ne kadar kazandı?

Facebook’un 500 milyon hissesine tek başına sahip olan Zuckerberg, 61 dolar değerindeki hisseleriyle birlikte 10 yılda toplamda 31 milyar dolar kazandı. Zuckerberg’in aynı zamanda bir yıl içinde 3 milyar doları cebine koyduğu anlamına geliyor.

Zuckerberg yılda tek başına sadece 3 milyar dolar kazanırken 2012 yılı sonuçlarına göre telefon devi dünya genelinde Nokia 40 milyar dolar gelir elde etti. Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Lenovo‘nun 2012 yıllık geliri ise 29 milyar doları buluyor.

15 YIL SONRA GATES’E YETİŞEBİLİR

Microsoft‘un efsane patronu ve dünyanın en zengin ismi olan 58 yaşındaki Bill Gates ise Microsoft‘u kurduğu 1975 yılından bu yana (38 yılda) 76 milyar dolar servet yaptı. 10 yılda 31 milyar doları cebine atan Zuckerberg ise her şey yolunda giderse 15 yıl sonra Gates‘i geçip dünyanın en zengin ismi olması mümkün görünüyor

Guess Who – Premium

Bugüne özel yayınlanan ücretsiz iOS uygulaması Guess Who – Premium

Günün hediye uygulamasın bölümümüzün bugünkü uygulaması Guess Who – Premium oyunu.
Oyunda rakibinizin hangi karakteri seçtiğini tahmin etmeniz üzerine kurulu oyunda, ekranda görülen karakterlerin fiziksel görünüşleriyle ilgili sorular sorarak sonuca ulaşıyorsunuz.
 AppStore‘da 3,99 TL’den satılan Guess Who – Premium uygulamasını bugüne özel  ücretsiz olarak buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Apple İOS’un araba versiyonu (video)

Teknoloji dünyasının devlerinden olan Apple yeniliklere doymak bilmiyor. Apple sadece telefon alanında yenilikler üretmeyecek. Apple işletim sistemi İOS ile çalışan araba yazılımı üretmeye hazırlanıyor.

İşte detaylar.

Bilişim, mobil ve yazılım konusunda teknoloji pazarının başarılı isimlerinden Apple, geçtiğimiz günlerde otomobil tutkunlarını sevindirecek bir haber paylaşmıştı. Apple’ın akıllı cihazları için geliştirdiği ve iCihaz kullanıcıları tarafından oldukça başarılı görülen iOS işletim sistemi, dev otomobil firmalarına destek vermeye başlayacak.

Apple tarafından gelen açıklamaların ardından sosyal medya üzerinden Audi veya Honda ile anlaşma yapılacağı öne sürülen iOS işletim sistemi için konsept bir video paylaşıldı.

 

İşte video

Angry Birds sayfasına öfke kusan Hackerlar

İnsanların özgürlüklerine karışıp özel bilgilerini yürütme işine Angry birds kullanıcıları sıcak bakmadığını ,sayfayı hackleyerek gösterdiler.

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) yürüttüğü küresel casusluk programı kapsamında bilgi sızdırdığı mobil uygulamalar arasında Angry Birds’ün de yer alması, dijital dünyada öfkenin artmasına neden oldu. Hacker’ler, Angry Birds’ün sayfasını hekleyerek oyunu protesto etti.

Angry Birds sayfası hack’lendi
NSA casusluk programının hedefi olduğu anlaşılan ve oyunseverlerin kişisel bilgilerinin sızdırılmasında araç olduğu ortaya çıkan Angry Birds, öfkeli hacker’ların hışmına uğradı.

Oyunun resmi internet sitesini hack’leyen hacker’lar, Öfkeli Kuşlar yazısını ‘Casuslul yapan kuşlar’a çevirirken, ön plandaki kuşun alnına NSA logosu yerleştirildi.

Oyunun yapımcısı Rovio, resmi sayfalarının geçici olarak hacker’ların saldırısına uğradığını doğrularken, hacker’ların alan adı sistem ayarlarını bozarak saldırıyı düzenlediğini belirtti.

Şirket, uygulamalarında yer alan kullanıcı bilgilerinin üçüncü parti ağlarlarla paylaşılmadığını açıklarken, Angry Birds’ün maruz kalmış olabileceği gözetleme faaliyetlerinin, her türlü sektörde yer alan ticari web sayfaları ve mobil uygulamalar tarafından kullanılan üçüncü parti reklam ağlarınca düzenlenmiş olabileceğini belirtti.

New York Times ve ProPublica, NSA ile İngiliz istihbaratının merkezi GCHQ’nun, angry Birds ve diğer mobil uygulamaları kullanıcılar hakkında bilgi topladığını öne sürmüştü. Mobil uygulamaları hedef alan casusluk programının, NSA eski ajanı Edward Snowden tarafından verilen belgelerde ortaya çıktığı ifade edildi.

Geek-Picnic Teknoloji ve Bilim ve Sanat Fuarı Rusya

Görünen o ki Dünyada malını ve devletini tanıtmanın bir yoluda fuarlar , daha Ces 2014 deki haberler bitmezken şimdi bu fuardan haberler gelecek gibi gözüküyor.Geek-Picnic Teknoloji ve Bilim ve Sanat Fuarı Biraz daha ilginç olacağa benziyor teknoloji ile sanatın harmanladığı yer hayal dünyası ve bu dünya da ise teknolojinin gelişmesini sağlayan en büyük faktör.
Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen teknoloji fuarı büyük ilgi gördü. Fuarın en dikkat çeken yanı ise teknolojinin son ürünü robotlar oldu.
Başkent Moskova’daki bir fuar alanında 15 bin metrekarelik bölüme kurulan Geek-Picnic Teknoloji ve Bilim ve Sanat Fuarı’nda, teknolojinin son ürünleri, 3D yazılım sistemleri, robot ve robot teknolojisi, insan eline entegreli kontrol sistemleri sergilendi.

Tasarımı ve fonksiyonlarıyla adeta “Gelecek seni çağırıyor” dedirten fuarı, iki günde 20 binden fazla kişi ziyaret etti.

NationalTürk’ün haberine göre, Farklı ebatlardaki robotların yoğun ilgi gördüğü fuarda, çocuklar teknolojinin son ürünleriyle fotoğraf çektirme yarışına girdi. Ziyaretçiler, fuardaki stantlarda, sıra dışı robotların çalışma sistemlerine ilişkin bilgi alma fırsatı da buldu.

Özellikle insan hareketlerini sensörler yardımıyla algılayan ve tekrarlayan robot kolun önünde uzun kuyruklar oluştu. İnsan koluna entegre kumanda sayesinde, parmak hareketleriyle kontrol edilen küçük vinç de dikkat çekti.

Fuarın rağbet gören alanlarında biri de yeşil zeminli oyun alanıydı. Bu alanda badmintondan voleybola kadar birçok farklı aktiviteye katılan ziyaretçiler neşeli anlar yaşadı. Bilgisayarda oynadıkları oyunları, farklı şekilde oynama fırsatı bulurken, ebeveynleri de onlara yardım etti.

17. ve 18. yüzyıl kıyafetleriyle katılanlar renkli görüntüler oluşturdu. Teknolojinin son ürünlerinin sergilendiği fuarda çeşitli mizansenler de sergilendi. Eski ile yeninin mücadelesini sergilemek için 17. ve 18. yüzyıl kıyafetleriyle alanda dolaşan gençlerin, teknoloji ürünlerine meydan okuması ziyaretçileri eğlendirmeyi amaçlayan etkinliklerdendi.

DataWind Şirketi teknolojiyi ucuzamı veriyor

Dünya da ucuz üretimde atağa geçen şirketler kendini geliştirip büyüdükçe kendi ürettiği malını çıkarana kadar ucuz ,sonra ise ilk çıkardığı teknolojide karına ekliyor.
İlk çıkışlar pahalı oluyor ona rakipler geldikçe ucuzlaşıyor , ilkler herzaman cebi yakıyor .Ucuz olması onun kaliteli olup olmadığı fikrini akla getiriyor .Bazan patlayan bataryalar bazanda telefonun kendisi . Bazanda ucuz diye ısmarladığımız telefon yerine ilginç eşyaların gelmesi .Kaliteli ucuz olması en iyisi ,DataWind şirketi bunu yapmış gibi gözüküyor ,tableti kullananlardan belli olacak zaten ,ilerleyen zamanlar bunu bize gösterecek.

Dünyadaki en ucuz tableti üreten firma bir Amerikan firması olan Datawind şirketidir. Datawind şirketi geçtiğimiz hafta yapılan bir sunumla tabletleri satışa çıkarttığını resmen duyurdu. Bu cihaz şuanlık sadece İngiltere Ve Amerika’da satışta ama yakın zamanda Dünya genelinde satışa çıkacağı tahmin ediliyor.

Datawindin ürettiği bu tablet şuanda 50 Dolar. Özelliklere de hiç yabana atılacak gibi olmayan bu tabletin Türkiyeye gelirse çok fazla tutulacağı kesin. 7 inc dokunmatik ekranı olan tabletin işlemciside Arm Cortex a8 türünde bir işlemci. 480*800 piksel çözünürlüklü bir ekranda bizleri bekliyor. 512 MB ramde işlemcide kendine yer bulmuş durumda. 4 Gb dahili hafızası olan bu tableti kendi imkanlarınızla 32 Gb’a kadar arttırabilirsiniz. Son olarak pil kapasitesinede değinmek gerekirse tam dolu durumdayken 3 saat çalışabildiği gelen bilgiler arasında. Android 4.0.3 ile piyasaya sürüldü ve şimdiden İngilterede trend haline geldiği bilgileri gelmekte.