Türkiye’nin yeni genel müdürü

Nokia satın alındıktan sonra , Microsoft değişimlere başladı .
Türkiye’nin yeni genel müdürü görevine atanan Sertaç Şener ile başladı.
Sertaç Şener: ”
Nokia Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Pazarlama Direktörlüğü
görevinden Nokia Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atanan Sertaç Şener: “Türkiye’nin ve dünyanın en sevilen
markalarından olan Nokia’da çalışmak benim için gurur kaynağı.Nokia X Serisi’nin lansmanını yeni yapmış, Nokia Lumia ve Nokia Asha serilerimizle büyümeye devam ederken, yeni görevimde de ekip arkadaşlarımla birlikte önemli işlere imza atacağımıza inanıyorum. Nokia Türkiye olarak, bir milyar Nokia kullanıcısını daha birbirine bağlamak için üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız” söyledi.

Beklenen telefon akıllı telefonu BlackBerry Z3 ön satışta

Akıllı telefonu BlackBerry Z3 ön satışa bu günden sonra satışa sunuldu , isteyenler bu günden sonra akıllı telefonu BlackBerry Z3 satın alma imkanına sahip .

BlackBerry Z3 ‘nin bazı teknik özellikleri şöyleydi , 5 inç’lik dev bir ekrana sahip olan ve 540×960 ekran çözünürlüğünü destekleyen BlackBerry Z3, 1.2 GHz hızında Snapdragon MSM8230 işlemciden güç alıyor.

1.5 GB belleğinin yanında 8 GB depolama hafızasına sahip olan cihaz 2500 mAH tipi batarya kullanıyor.

5 megapiksel arka ve 1.1 megapiksel ön dahili kameralara sahip olan BlackBerry Z3, BlackBerry OS 10.2.1 işletim sistemini kullanıyor.

Endonezya pazarına yönelik üretilen ilk BlackbBerry akıllı telefon olan Z3’ün sınırlı sayıdaki özel edisyonunda ülkenin başkenti Jakarta’nın ismi yer alıyor.
190 dolar fiyat etiketine sahip cihazın, Endonezya dışındaki pazarlara açılıp açılmayacağı hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Bu ülke için ürün teslim tarihi ise Mayıs ayının ortaları olarak açıklanmış durumda.

Acemilere açılan Ekşi sözlük yazarlığı az sürdü

Ekşi sözlüğün sitesinde özelliğinden olan yazar sistemi yüzünden ,site erişime kapatıldı , bunun sebebini ise şöyle bir duyuru ile bildiren site ,”henüz yazarlığı onaylanmamış çaylakların yazar olması laneti bitenlerin otomatik çaylaklıktan çıkarılmasına dair yapılan bir değişiklikteki hatadan kaynaklanmıştır. Her ne kadar ekşi sözlük’te herkesin yıllarca beklemeden, onaylama gibi aşamalardan geçmeden yazmasını istesek de içerik kalitesini belli bir seviye üzerinde koruyacak değişiklikleri yapana kadar onay sistemiyle ilerlememiz gerekecek. anlayışınıza teşekkürler.”

Dün Türkiye saati ile 15.30 erişim tekrar sağlandı . Bu hata sonucu 250 bine yakın acemi yazarın yazar statüsüne eriştiği ve bu hatadan sonra site bu durumu fark edince eski duruma getirmiş oldu .
Çaylak konumuna gelen acemi yazarlar sevinci kursaklarında kalmış oldu .

Türk Hava Kurumunun yeni helikopteri

Gelişen Türkiye ve kurumları daha iyi hizmet verebilmek için kendi kurumlarına araç ve yeni teknolojik ürünleri ile büyümekte . Türk Hava Kurumu ‘ da kendi bünyesine yeni bir helikopterini tanıttı .

Yeni helikopteri ile gece görüşü sayesinde gece uçuşu da yapabilecek . Gece görüşlü hava ambulansının Türk Kuşuna ait bir havaalanınında tanıtımında , sivil sektörde sağlık alanında hizmet verileceği belirtildi .

Tanıtım da konuşan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, tanıtım da şunları belirtti ,5 helikopter ile başladıkları hizmeti şimdi 17 helikopterle sürdürdüklerini ifade etti.

Helikopterlere yeni kabiliyetler kazandırdıklarını belirten Yıldırım, “Helikopterlerimizin 8 tanesi geceleri ambulans ve arama kurtarma hizmeti yapabilecek. Pilot arkadaşlarımız gece görüş gözlükleri ve kasklarıyla birlikte gece uçuş yapabilecek kabiliyete sahip olacaklar.

Bu helikopterlerle hem ambulans hem de arama kurtarma hizmeti verebileceğiz. Bunu, ülkemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Helikopterlerin büyük şehirlerde ilk etepta bulunacağı
kaydeden Yıldırım, “İnsanlar, yaşamlarını sadece gündüz değil gece de devam ettiriyor. Ambulanslarımız, kaza, doğum ve acil hasta vakalarında Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yapacak. Bu kabiliyet çok az ülkede kullanılıyor” dedi.

Konuşmadan sonra da helikopterin tanıtım uçuşu yapıldı .

Bob Ross’u Ağlatacak Manzara Resimleri

Günümüz teknolojisi çektiği resimler ile bir zamanların ünlü ressamı Bob Ross, acaba bu resimleri görse aynılarından yapabilirmiydi. Unutulmaz ressam Bob Ross bir zamanların en ünlü ressamlarından ve çok hızlı bir şekilde manzara resimlerini televizyonun karşısına geçer ve resmin başından sonuna kadar her detayını bizim ile paylaşırdı.

Bu resimleri Bob Ross anısına yayınlıyorum… 3d-rendering-landscapes_1

MEB TEOG ve Fen teknoloji soruları

Bu gün ve dün yapılan sınavlar da TEOG sınavları 28 nisan 2014 günü Matematik, Din Kültürü ve ahlak bilgisi ve Türkçe sınavı yapıldı. 29 Nisan 2014 günü ise Fen ve teknoloji, Yabancı dil ve İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük soruları sorulacak.
2014 Teog sonuçları haziran ayı içerisinde açıklanacaktır. TEOG sonuçları haziran ayı içerisinde hangi gün açıklanacağına dair net bir gün açıklanmadı. Teog 1.dönem sınav sonuçları içinde ocak 2014 ayı içerisinde açıklanacak diye meb duyuru yapmıştı. Teog sonuçları için haziran ayı beklenmekten başka çare yoktur.

Zaten 10-11 Mayıs 2014 tarihiler TEOG mazeret sınavı yapılacak. Ondan sonra TEOG sonuçları okunacak .
SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ
sınav takvimi
a. Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır
b. Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

c. Her adayın cevap kâğıdı, 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

ç. Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar bulunacaktır.

d. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

e. Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;

[(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

f. 8 inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

g. Kopya taraması sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır.

ğ. Özründen veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yılsonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplanacaktır.

h. Tüm hesaplamalar virgülden sonra dört basamağa kadar yapılacaktır.

i. Soru iptali olması durumunda değerlendirme geçerli soru sayısı dikkate alınarak yapılacaktır . Bu haberin devamını haber3 den bakabilirsiniz .

Dev Teleskop,30 futbol sahası büyüklüğünde

Çin bir rekora imza atmak üzere , dünyanın en büyük teleskobunu inşa ediyor . Beş yıldır yapım aşamasında olan teleskopun , iki yıl sonra biteceği belirtiliyor .

Çin ‘in Güney batısında  Guizhou eyaletinin , Pingtang kasabasında yapılmakta olan beş yüz metrelik  Diyafram  Küresel  Teleskop  ‘ un  (FAST) ,  5  bin  600 ton çelikten oval kirişi var . Yapılacak olan teleskop için ayrılan bütçe 107.9 milyon dolar  .

Fast ‘ ın 1000 ışık yılı ötedekileri algılaması bekleniyor . Büyük olduğu için de hareket edebilmesi kolay olmadığından yanına küçük çanakların da konulacağı bunlarında büyük çanağa bağlı hareket edecek .

B u teleskop en büyük ve tek yüzey teleskop ünvanı olan Porto Riko ‘ da

 Arecibo Gözlemevi’nden 3 kat daha fazla uzayı görebilme ve on kat daha hızlı gökyüzünü görme imkâna sahip olabilecek .

Bu projede Bilim insanı Nana Rendong büyük çap ve daha yüksek doğruluk ile teleskopun, daha iyi bir şekilde daha uzağı ve loş gök cisimlerini algılayacağını belirterek, “İyi olan bir şey ise daha tuhaf astronomik fenomenleri keşfedebileceğiniz örnekleri gözlemleme imkânına sahip olacağız.” dedi.

Bu teleskp ABD ‘ den daha fazla bilgi alabilecek kapasitede olacak .

Skype’ta grup video araması nihayet ücretsiz oldu

Skype kullanıcılarının uzun zamandır talep ettiği grup video arama özelliği nihayet ücretsiz oldu.

Google Hangouts gibi rakip servislerin bu özelliği ücretsiz sunmasından sonra, daha fazla dayanamayan Skype Windows masaüstü, Mac ve Xbox One platformlarında bu özellik için artık ekstra ücret talep etmeyecek.

Bu karardan önce kullanıcılar grup video araması için 8.99$ ücreti bulunan Skype Premium paketine ihtiyaç duyuyordu. Skype’ın video arama özelliği 10 kişiye kadar destek veriyor.

Amerika’nın nükleer füzelerini bakın “neler” koruyor?

Irak işgali ile başlayan Nükleer Silah Tehdidi ya da Kitle İmha Silahları’nın Yok Edilmesi projesi Orta Doğu’da fırtına gibi ese dursun Amerika Birleşik Devletleri’nin bu projedeki iç planlaması oldukça ilginç.

amerika-nin-nukleer-fuzelerini-bakin-neler-koruyor

——————————————————————————————————-

Cheyenne’deki F.E. Warren Hava Kuvvetleri Üssü’ne yapılan bir gezinti sonucu ortaya çıkan gerçekler şok edici cinsten. Toplamda 450 savaş başlığının bulunduğu ve her birinin İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya düşen atom bombasından 20 kat daha etkili olduğu bu tesis sandığınız kadar gelişmiş son model teknoloji tasarımı bir yer değil. Tam aksine Kennedy döneminden kalma tachizatlarla yönetiliyor.

amerika-nin-nukleer-fuzelerini-bakin-neler-koruyor_1

—————————————————————————————————————-

Evet, yanlış duymadınız. Amerika’nın belki de en tehlikeli silah deposunun kontrolü Floppy diskler ve 1960′lardan kalma bilgisayarlar.

CBS kanalından Lesley Stahl’ın 60 dakika boyunca gezdiği tesisin oldukça eski ve modası geçmiş bir teknoloji tarafından korunuyor olması akıllarda soru işareti yaratıyor. Verilen bilgilere göre bilgisayarların hiçbiri internete bağlı değil bu şekilde dış dünyaya karşı korumalı.

amerika-nin-nukleer-fuzelerini-bakin-neler-koruyor_2

——————————————————————————————————————————-
Lesley Stahl’a göre ise daha önce örneği görülmemiş bu izinin arkasında ABD ordusunun halka tesislerin aslında ne kadar güvenli olduğunu gösterme mesajı yatıyor.

amerika-nin-nukleer-fuzelerini-bakin-neler-koruyor_3

————————————————————————————————————————————-

Koşu bantlarında yok yok

 

Sağlığımız için üretilen koşu bantları , teknolojiye ayak uydurdu , her türlü iletişim teknolojisinin yanında terleyince serinleten fanları da koyunca , spor yapan koşucu , sıkılıpta sporunu yarıda bırakamayacak .

Yeni koşu bantları tablet ,film, müzik ve televizyon yayınının yanında ek olarak bluetooth veya wi-fi internet bağlantısı etkin .koşuuu bantı

Hava sistemli yeni nesil koşu bantları kullanıcıların diz ve kas sakatlanmalarını engelleyebiliyor.Life Fitness’ın son gözdesi olan bu modelde tabletli tasarımıyla dikkat çekiyor.

Sosyal ağlar, televizyon kanalları, web browser gibi birçok özelliği bulunduran koşu bandında 4 hp gücünde motor bulunuyor .

fanlı koşu bantı

Ketler , LCD ekranı bulunan modelde, 7 farklı programlama bulunuyor. Modelde, nabız ölçümleri yapılabilmesinin yanı sıra LCD ekrandan eğim de ayarlanabiliyor. Koşu bandında ise 1.6 hp gücünde motor bulunuyor.
Dunlop sa Profesyonel sporcu malzemeleri üreticisi olan Life Fitness’ın son gözdesi olan bu modelde tabletli tasarımıyla dikkat çekiyor.

Sosyal ağlar, televizyon kanalları, web browser gibi birçok özelliği bulunduran koşu bandında 4 hp gücünde motor barındırıyor ….