RUSYA’DA İPAD YASAKLANDI

Rusya, Amerika Adına Casusluk Yaptığı İddası ile iPad Kullanımını Yasakladı.

Ukrayna’da yaşanan olaylardan sonra ABD ve Rusya arasında yaşanan diplomatik gerilimden zararlı çıkan Apple firması oldu.

Rusya’nın iletişimden sorumlu bakanı Nikolay Nikiforov, resmi kurumlarda iPad kullanmaktan vazgeçtiklerini açıkladı.

Amerika’lı bazı bakanlar, Kırım meselesi yüzünden Rusya’ya Ambargo koymaya başlayınca, Rus yönetimi de harekete geçerek devlet kurumlarında kullanılan iPad‘leri değiştirmeye başladı.

Rus haber ajansı İtar-Tass üzerinden yayınlanan bilgilere göre, “Rusya hükümeti, iPad kullanmaktan vazgeçerek, Samsung markalı tabletler kullanacak” dedi.

Rusya’lı yetkililer, iPad‘lerin ABD adına casusluk yapabilecek kapasitede cihazlar olduğunu düşünüyor. Samsung‘u tercih etme nedenleri ise, sahip oldukları özel güvenlik mekanizmaları olarak açıklanıyor.

İletişim Bakanı Nikiforov, hükümetin bu kararının Rusya‘da Apple‘a karşı herhangi bir kısıtlama ya da yaptırım niteliği taşımadığını söyledi.

Teknoloji saatleri ileri alınca

Dün yerel seçim olması nedeniyle , vatandaşlar oylarını vermek için sandığa gittiklerinde erken seçim sandığına ,  gittiklerini gördüler .

Yerel seçim olması nedeniyle yaz saati uygulaması bugüne alınmıştı , bunu bilmeyen tablet ,telefon ve teknolojik saat kullanan vatandaşlar , bir saat erken hayata başladılar ve seçim için gittikleri sandıkların açılmasını beklediler .

Bir haber de de İzmirli seçmenlerin ,İzmir’de, 30 Mart Yerel seçimleri dikkate alınarak ileri saat uygulamasının bir gün sonraya bırakılmasına rağmen, bugün akıllı telefonların otomatik olarak saati bir saat ileri alması nedeniyle , birçok vatandaş sandığa erken gitti.

Vatandaşlar bu duruma şaşırırken sandığın açılmasını beklemek zorunda kaldı.

Tv kanalları da seçimi ekranlarından , yayınlarken AA ajansı ile Cihan ajansı arasında kala kaldılar . İki haber ajansının  da haberlerini iki türlü vermek zorun da kaldılar .  Teknolojik sorun mu yoksa iletişim kopukluğumu olduğu hakkında çokça yorum  ve haber yapıldı .

 

 

internet zehirlenir mi?

Dün , söylenenlere bakılırsa DNS ayarlarını zehirleme yöntemi denilen bir uygulama uygulanmaya başlanmış . Bu zehirleme hacker ‘ ların kullandığı bir yöntemmiş , CHIP  Online haberine göre DNS lerin bazı adresleri , kendi sunucularına yönlendirmeye başladılar .

Tabiri caizse siz DNS nizi değiştirdiniz ama twitter veya you tube ‘a girmeniz halinde mahkeme kararını gördüğünüzde ordan size  DNS nize  zehir verilerek  zehirlenmiş oluyormuş ,( ihtimali varmış ). Bu zehir bir nevi virüs manasında zararlı bir yapı olduğu için zehirlendi kavramı söyleniyor .

CHIP Online’ın haberine göre DNS zehirleme veya DNS hijacking yöntemleri kullanıcıların kişisel bilgisayarlarında kullandıkları bazı halka açık DNS (Alan adı Çözümleme) sunucuları, bazı adresleri kendi DNS sunucularına yönlendirmeye başladılar.

Dün geceden itibaren Türk servis sağlayıcıları başta Google DNS ve Open DNS, Level3 DNS gibi bir çok halka açık DNS adresinden gelen çağrıları sanki onlardan geliyormuş gibi kendi sunucularına yönlendirdiler.

Bu IP adresleri Türkiye içinde çalınarak yine Türkiye içerisinde bulunan DNS sunucularına verildiğinden bu adreslere doğru olan tüm DNS trafiği Türkiye çapında sonlandırıldı, dışarı çıkamaz duruma geldi.

Eğer bu sorundan kurtulmak istiyorsanız ,başka bir DNS kullanmanız ..Yada  VPN uygulamalarını kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

IPhone 6 Eylül’de geliyor

Apple‘ın yeni iPhone için LCD panellerin Tedarikçileri Eylül gibi erken bir dünya lansman’ı için bir takvim doğrultusunda, yakında üretim yapacaklarını söylüyorlar.

IPhone 6 muhtemelen şimdiki neslin 4-inç ekrandan daha büyük olan ikisi de, 4.7-ve 5.5-inç versiyonları sunulacak.

Üreticilerin görünüşe sıvı kristal kullanıcılar için parmak izi sensörü ve cipleri gibi bileşenlerin yapmaya başladı.

Likit kristal ekran panellerinin seri üretim kaynaklarına göre, başka Sharp‘ın Kameyama fabrika, Japonya Display’in Mobara tesisi ve en erken Nisan-Haziran çeyreğinde başlayacaktır.

LG Electronics de panelleri tedarik edecek. Yeni telefonun ekran çözünürlüğü mevcut modellerin önemli ölçüde daha yüksek olması bekleniyor.

Apple ilk üç gün içinde 5 milyon adet satan, Eylül 2012 yılında piyasaya iPhone 5 sürmüştü. Ama satışlar umulanın altında olmuştu. Geçen yıl, 5S ve 5C ile birlikte ilk kez farklı fiyat noktaları ile aynı seri modellerini tanıttı.

Kaynak: Nikkei

Hollandalı hastanın kafatası 3D yazıcı ile üretilmiş

Geçtiğimiz günlerde 3D yazıcı ile üretilen atel sayesinde hayatı kurtulan bir bebeğin haberini paylaşmıştık.

Dutch News kaynağının haberi, 3D yazıcıların tıbbi alanda hayat kurtarma potansiyelini bir defa daha gözler önüne serdi.

Hollanda’da gerçekleştirilen bir operasyonda, 23 yaşındaki bir hastanın kafatası 3D yazıcı ile üretilmiş sentetik bir kafatasıyla değiştirildi.

Kafatasının giderek kalınlaşıp beynine baskı yapmaya başlaması nedeni ile böyle bir operasyon geçirmesi gereken genç kadının ameliyatı, nörocerrahi uzmanı Dr. Bon Verweij liderliğindeki ekip tarafından gerçekleştirildi.

Ekibin açıklamasına göre, 23 saat süren bu operasyonla dünyada ilk defa kafatasının bütünü bir implant ile değiştirildi.

Daha önce gerçekleştirilen benzer operasyonlarda implant çimento benzeri bir maddeden yapıldığı için pek çok komplikasyona yol açarken, 3D yazıcı kullanılarak plastik malzemeden üretilen bu yeni implant çok daha olumlu bir sonuç vermiş ve hasta beyin fonksiyonlarını çok daha rahat bir şekilde geri kazanmış.

Operasyonu üç ay önce geçiren hastanın iyileştiği ve çalışma yaşamına geri dönmeye hazırlandığı belirtiliyor.

Kişiye özel parçaların üretilmesini sağlayarak doktorlara özellikle implant operasyonlarında büyük destek veren 3D yazıcıların bakalım daha ne gibi marifetlerini göreceğiz.

hollandali-hastanin-kafatasi-3d-yazici-ile-uretilmis

———————————————————————————————-

log.com.tr

Sony’nin ilk Kablosuz Şarj Cıhazı

Qi-uyumlu cihazlar ile Kullanıcılar artık cihazlarını kablosuz  şarj keyfini çıkarabilecekler

Qi-teknolojisini kullanan kablosuz şarj için akıllı telefonlar ve akıllı telefon kullanıcılarının yeni nesil taleplerini karşılamak için, Sony CP-W5, kablosuz şarj mümkün olan yeni bir USB taşınabilir şarj cihazını duyurdu, bir elektromanyetik alanı kullanarak Qi-uyumlu cihazlar.

Bu endüktif şarj teknolojisi ve hakkında her zaman gadget bilen tüketiciler için ekstra kolaylık sunuyor. CP-W5, aynı zamanda bir şarj kablosu ile taşınabilir cihazları geleneksel şekilde şarj etmek mümkün değildir. Micro USB kablosu ile kullanıldığında cihaz kablosuz ve 1.5A tahsil edilir eğer 1.0A yüksek çıkışında, hızlı şarj kolaylık sağlıyor.

CP-W5 seçenekleri şarj geniş bir yelpazesine sahiptir. Onun asıl gücü ise halindeyken kablosuz ya da bir şarj kablosu ile cihazlarınızı şarj edebilirsiniz gerçeği yatıyor. Bir AC güç kaynağına bağlı olduğunda da bir şarj plaka olarak hizmet vermektedir. Sadece CP-W5 üstüne Qi-uyumlu cihazı yerleştirmek ve cihazı ve CP-W5 ikisi aynı anda tahsil edilecektir.

CP-W5 5,000 mAh kapasiteye sahip Sony‘nin Li-ion Polymer şarj edilebilir pil ile birlikte geliyor ve hemen akıllı telefonunuzu şarj etmek için paketin dışında kullanılmak üzere hazırdır.

1.000 kez şarj edilebilir bir Sony yapımı Lityum-iyon pil içeren, CP-W5 1,000 ücretleri kapasitesinin yüzde 90’ından fazlasını korumak için izin, Sony’nin Hybrid-Gel Teknoloji güçlendirir.

Sony’nin yeni CP-W5 USB Taşınabilir Şarj beyaz olarak geliyor ve Nisan ayından 2014 tarihinden itibaren Singapur’da satışa sunulacak.

sonynin-ilk-kablosuz-sarj-cihazi

————————————————————————————–

Özellikleri:

Model

CP-W5

Giriş

DC5V, 0.5A ~ 1.5A

Çıktı

DC 5V

1.5A (Max)

Size (W x H x D mm)

66.0 x 130.0 x 16.5

Ağırlık

Yaklaşık. 188g

Tedarik Süresi * 1

Yaklaşık. 120 dakika (Max 1.5A)

Pil Kapasitesi (3.7V) * 2

5.000 mAh

Çıkış Kapasitesi (5V) * 3

3,300 mAh

Şarj Süresi

AC adaptörü

Yaklaşık. 4 saat

USB bağlantı noktası

Yaklaşık. 11 saat

ÇALIŞMA SICAKLIĞI

0 ° C ~ 35 ° C

 

* 1 Besleme süresi, pil durumu, depolama koşulu ve taşınabilir aygıta göre değişir

* 2 Li-ion polimer pil, nominal kapasitesi

* 3 5V gerilim dönüşüm sonra Çıkış kapasitesi

Qi-etkin kasa ile Qi özellikli akıllı telefon ya da akıllı telefon kullanımını gerektirir.

Qi ve USB çıkışları aynı anda olamaz.

iPad’lerde Microsoft Office Desteği

Microsoft, iPad‘ler için Office uygulaması geliştirdi. Uygulamayı ücretsiz olarak indirmek mümkün.

Microsoft, Office uygulamasını dün gece itibariyle iPad’ler için de kullanılabilir hale getirdi.

Apple’ın uygulama mağazası AppStore’lardan indirilebilecek Office uygulaması içinde Word, PowerPoint ve Excel özellikleri yer alıyor.

Uygulama ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Uzmanlar, iPad için geliştirilen Office uygulamasının Microsoft’un son yıllardaki en başarılı ürünü olarak gösteriyor.

AVANTAJ OLARAK KULLANMAK İSTEMİŞTİ
Microsoft şirketi uzun bir süre iPad için Office programı geliştirmeyi erteledi ve kendi tableti Surface için bir avantaj olarak kullanmak istedi.

Ancak Surface tabletler beklenen başarıya imza atamadığı için uygulamayı geliştirmek zorunda kaldı.

ipadlerde-microsoft-office-destegi

Türk öğrencinin başarısı

Geliştirdiği pille dört katı fazla enerji sağlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğrencisi Ceyhun Derinboğaz ,akıllı telefonlarda ki ve tablet bilgisayarlardaki pil sorunu çözecek ve enerjiyi dört kata çıkaracak , Rus bilim adamının bulduğu “grafen” maddesi ile üniversite de geliştirdikleri reaktör ile grafen maddesini  ürettiklerini söylüyor.

Verilen haberler de , geliştirdikleri makinenin patentini almak için başvurduklarını ifade eden Derinboğaz, şu bilgileri verdi: “Günümüzde bütün elektronik aletlerde, elektrikli otomobil, motosiklet gibi vasıtalarda lityum iyon piller kullanılıyor. İşlemciler, bilgisayarlar çok hızlı çalışıyor ama en büyük sorunu batarya süreleri oluşturuyor. Lityum iyon piller, enerji yoğunluğunu en iyi sağlayan batarya türü olmasına rağmen bu dahi yetmiyor. Bunu çok önemli bir sorun olarak görerek, bu konuda bir çalışma yapmak istedim. Rus bilimadamlarının geliştirdiği grafen malzemesinden pil ürettik. Bu pil, lityum iyon pillere göre iki kat hızlı şarj oluyor. Şarj olduktan sonra ise kullanım süresini yüzde 400 oranında artırıyor.”

Yapılan görüşmede , pilin henüz piyasaya çıkacak düzeyde olmadığını aktaran Derinboğaz, “Geliştirdiğimiz pilin en büyük sorunu, 10 kez şarj edip deşarj ettikten sonra pilin ömrünün azalmaya başlaması. Azalıp en sonunda lityum iyon pillerle aynı performansa düşüyor. Ancak bu sorunu da aşacak fikirlerimiz var. Grafenle birlikte, başka bir madde ile pilin dayanıklılığını 1-2 yıl aynı seviyede kalacak şekilde artırmayı düşünüyoruz. Bunun için de araştırmalara devam etmemiz, daha fazla deney yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kendilerine sponsor aradıklarını bu yüzden şirketin hisselerini piyasaya sunduklarını belirttiler.

Samsung NX mini tanıtıldı

Dünyanın en ince ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi NX mini tanıtıldı.

Dünyanın en ince ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesini Samsung Electronics * NX mini‘yi tanıttı. Şık ve zarif görünüme sahip NX mini, yüksek kalitede fotoğraflar çekebilmeyi mümkün kılıyor. NX Mini’nin sunduğu NFC ve Wi-Fi bağlantı desteği sayesinde, hızlı ve kolayca çekeceğiniz fotoğrafları sevdiklerinizle eş zamanlı paylaşabilirsiniz. Beyaz,, nane yeşili, kahverengi ve siyah olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip NX mini, Türkiye’de Nisan ortasında satışa sunulacak.

Başkan Yardımcısı ve Samsung Electronics Görüntüleme Ekibi Başkanı Myoung Sup Han, NX mini ile ilgili olarak şunları söyledi: “Trendleri belirleyenlerin, mükemmel fotoğraf kalitesi ile yaşamlarından kareler yakalamaları için kusursuz bir cihaz olan NX Mini, hem şık hem de güçlü.

Samsung 2011’de selfie trendinin lideri olarak, ilk döndürülebilir dokunmatik ekranı tanıttı, cihazı gelişen tüketici taleplerine göre tasarladı.

Selfie trendinin heyecanına yönelik olarak özel tasarlanan, 3.0 inç döndürülebilir ekranı ve geniş açılı merceği ile NX Mini bu konuda önemli bir örnek. Hafif tasarımı ise NX Mini’yi rahatça cebinizde taşımanıza olanak tanıyor ve böylece her yerde fotoğraf çekmeyi sağlıyor.”

Piyasadaki en ince ve en hafif değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesi NX Mini, beğendiğiniz kareleri kolayca yakalamanızı mümkün kılıyor. Sadece 158 gr gövde ağırlığı ve son derece ince (22,5 mm) tasarımı ile NX Mini cebe veya çantaya kolayca sığabilecek kadar küçük oldığu gibi, fotoğraf kalitesinden de ödün vermiyor. Şık metal gövde ve deri görünümlü tasarıma sahip NX Mini, tarzına önem veren fotoğrafseverlere de hitap ediyor.

Selfie”den sonraki trend: “Wefie”

Kısa sürede dünyanın dört bir yanındaki dillere yerleşen “selfie” trendi, hız kesmeden devam ediyor. “Wefie” kelimesi ise sokak diline, 2 veya daha fazla kişinin birlikte çektiği “selfie” olarak girdi ve Samsung, NX Mini ile wefie trendine öncülük etmeye kararlı.

 

NX Mini, fotoğrafseverlerin bu yeni trende hiç zorlanmadan ayak uydurmalarını sağlayacak özel seçeneklere sahip. 75,2 mm (3,0 inç) ve 180 derece döndürülebilir dokunmatik ekran ile kullanıcılar, kendi görüntülerini mükemmel şekilde kadraja yerleştirebilir. NX Mini‘nin güçlü optik performansı, keskin ve net yüksek kaliteli görüntüler elde edilmesini sağlayarak fotoğraflarda yer alan nesnelerin en iyi şekilde görüntülenmesini sağlar.

Son derece ince 9 mm’lik geniş açılı lens ile NX Mini, bir kol boyu mesafeden grup fotoğrafları çekebilir, böylece kullanıcılar kendilerini kadraja kolayca yerleştirerek grup fotoğraflarının bir parçası olabilir.

Göz kırparak fotoğraf çekin

Kendi fotoğrafınızı çekerken bir yandan etkileyici poz vermek, diğer yandan deklanşöre basmak zor olabilir, ancak NX Mini‘nin yeni göz kırpma özelliği, istediğiniz zaman kusursuz fotoğrafı çekmenize yardımcı olur. Tek yapmanız gereken; çekim için hazırlık yapmak ve görüntüyü yakalamak için fotoğraf makinesine göz kırpmak.

Göz kırpmayı algılayan NX mini, herhangi bir düğmeye basmaya gerek kalmadan iki saniye sonra otomatik olarak fotoğraf çeker.
İnce görüntüsünün aksine NX Mini küçük gövdesinden beklenmeyen dev bir performans sunuyor. Geniş 1-inçlik 20.5MP BSI CMOS Sensörü, hiçbir detayı kaçırmadan kullanıcıların yüksek kaliteli görüntüler yakalayabilmesini sağlıyor.

Sınıfının en yüksek çözünürlüğünü sunan NX Mini ile çekilen fotoğraflar, göz alıcı canlı renklere sahiptir.
NX Mini‘nin son derece hızlı 6 fps Sürekli Çekim Modu, sürekli çekim yapabilmesini sağlayarak, her detayın yakalanmasını sağlar. 1/16000 saniyelik Enstantane Hızı, hızlı hareket eden sahneleri dondurur ve hareketin, herhangi bir bulanıklık olmadan tüm detaylarıyla görüntülenmesine olanak tanır.

Tag & Go, anıları paylaşmak için sadece dokunun

Samsung‘un tüm 2014 Smart fotoğraf makinelerinde olduğu gibi NX Mini, görüntü paylaşımını son derece kolaylaştıran gelişmiş Wi-Fi ve NFC entegrasyonuna sahiptir.

Samsung‘un özel Tag & Go bağlantısı NX Mini‘nin sadece cihazları birbirine dokundurarak akıllı telefonlar veya tabletler gibi NFC özellikli cihazlarla eşleştirilebilmesini sağlıyor.

Eşleştirdikten sonra kullanıcılar:

  • Mobile Link‘i (Mobil Bağlantı) kullanarak eşleştirilen mobil cihazlar arasında birden çok görüntüyü seçip gönderebilir.
  • Group Share (Toplu Paylaşım) ile birden çok kişiye fotoğraf göndermek gibi zaman gerektiren ve tekrarlı süreçleri ortadan kaldırarak toplamda dört cihaza görüntü gönderebilir.
  • Remote View Finder Pro ( Uzaktan Kumanda) ile NX Mini’yi bir akıllı telefon üzerinden kontrol edebilir.
  • Kamerayı Bebek Monitörü olarak kullanabilir. Ses algılandığında eşleştirilen akıllı telefon bir uygulama ile etkinleştirir, bu da ebeveynlerin gerektiğinde çocuklarıyla ilgilenebilmelerini sağlar.

Fotoğraflarınızı güvenle bulutta saklayın

Buna ek olarak NX Mini’nin sunduğu depolama seçenekleri sayesinde görüntüler doğrudan fotoğraf makinesinden buluta aktarılabilir. Kullanıcılar Dropbox ile popüler fotoğraf paylaşım sitesi Flickr‘a doğrudan fotoğraf yükleyebilir. Dropbox yeni kullanıcılara toplamda 2 GB’lık ücretsiz ve istenilen cihazdan ulaşılabilen bir depolama alanı sunarken; Flickr’a ise 1 terabayta kadar görüntü yüklenebilir.

NX Mini için Özel NX-M Lensler:

Samsung, kişisel çekim taleplerini en iyi şekilde karşılamak üzere, optimize edilen üç NX Mini lensi de tanıttı:

  • NX-M 9mm F3.5 ED lens son derece ince bir tasarıma sahip ve geniş açılı manzara önünde kendi fotoğrafınızı çekmek için ideal bir seçenek. Lens ayrıca selfie çekmek için en uygun açıyı sağlıyor.
  • NX-M 9-27mm F3.5-5.6 ED OIS lens ise şık tasarımı ve cep veya çantaya rahatça sığabilecek kadar küçük boyutuyla mikro kompakt yakınlaştırma sunuyor. Bu kompakt boyutlu standart yakınlaştırma özellikli lens, geniş açıdan telefoto pozlara kadar çok sayıda çekim seçeneği sunarken net sonuçlar için ise optik görüntü sabitleme sağlıyor.
  • NX-M 17mm F1.8 OIS lens ile fotoğrafçılar, fotoğrafta son derece detaylı şekilde yer alan bir nesnenin, çevresine göre daha fazla öne çıkmasını sağlayan muazzam bir bokeh etkisinin keyfini çıkarabilir.

NX Mini sahipleri aynı zamanda, özel NX-M Dönüştürücü Adaptörü kullanarak (ED-MA4NXM) on beş farklı NX lens kullanabilecektir. Bu lensler ayrı olarak satılmaktadır.

 

teknolojigundem