Amerika’nın nükleer füzelerini bakın “neler” koruyor?

Irak işgali ile başlayan Nükleer Silah Tehdidi ya da Kitle İmha Silahları’nın Yok Edilmesi projesi Orta Doğu’da fırtına gibi ese dursun Amerika Birleşik Devletleri’nin bu projedeki iç planlaması oldukça ilginç.

amerika-nin-nukleer-fuzelerini-bakin-neler-koruyor

——————————————————————————————————-

Cheyenne’deki F.E. Warren Hava Kuvvetleri Üssü’ne yapılan bir gezinti sonucu ortaya çıkan gerçekler şok edici cinsten. Toplamda 450 savaş başlığının bulunduğu ve her birinin İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya düşen atom bombasından 20 kat daha etkili olduğu bu tesis sandığınız kadar gelişmiş son model teknoloji tasarımı bir yer değil. Tam aksine Kennedy döneminden kalma tachizatlarla yönetiliyor.

amerika-nin-nukleer-fuzelerini-bakin-neler-koruyor_1

—————————————————————————————————————-

Evet, yanlış duymadınız. Amerika’nın belki de en tehlikeli silah deposunun kontrolü Floppy diskler ve 1960′lardan kalma bilgisayarlar.

CBS kanalından Lesley Stahl’ın 60 dakika boyunca gezdiği tesisin oldukça eski ve modası geçmiş bir teknoloji tarafından korunuyor olması akıllarda soru işareti yaratıyor. Verilen bilgilere göre bilgisayarların hiçbiri internete bağlı değil bu şekilde dış dünyaya karşı korumalı.

amerika-nin-nukleer-fuzelerini-bakin-neler-koruyor_2

——————————————————————————————————————————-
Lesley Stahl’a göre ise daha önce örneği görülmemiş bu izinin arkasında ABD ordusunun halka tesislerin aslında ne kadar güvenli olduğunu gösterme mesajı yatıyor.

amerika-nin-nukleer-fuzelerini-bakin-neler-koruyor_3

————————————————————————————————————————————-

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir